PODCAST

Arjan en Desiree Hofmann

Samenwerken in een relatie

Geef meer dan je neemt

Samenwerken in een relatie is niet vanzelfsprekend. In deze aflevering bespreken wij hoe wij het gezellig houden dat getrouwd zijn terwijl we ook samenwerken in een bedrijf.

Eigen tijd en activiteiten

Met elkaar hebben we geleerd dat het zeker van belang is om je eigen tijd en activiteiten te hebben. Om twee redenen. Ten eerste omdat het je eigen zinnen verzet. En wanneer je je eigen zinnen verzet heb je elkaar ook eens wat anders te vertellen dan alleen over het gezinsleven en het werk dat je toch al samen deelt. Eigen activiteiten openen ook je geest voor andere gedachten.

Iets anders naast je werk

Samen andere dingen doen anders dan werk is ook een goede manier om het gezellig te houden. Zo deel je andere ervaringen waar je je eigen beleving over kunt delen. Daarmee bouw je voort op elkaars interpretatie. Dit is altijd goed om je creativiteit te stimuleren. Het voorkomt een kokervisie.

Neem daarnaast samen afstand van je werk. Maak heldere afspraken over wanneer je het wel over werk hebt en wanneer niet. Zo praten wij tijdens het eten eigenlijk niet meer over ons werk. Niet meer sinds onze dochter de vaktermen die wij gebruiken op haar eigen manier aan tafel ging uiten…

Niet op elkaars stoel zitten

Meedenken met elkaar is goed, maar ga niet op elkaars stoel zitten. Dat bevordert de samenwerking in je relatie niet. Arjan heeft met zijn leergierigheid nog wel eens de neiging om dat wat hij over het vak van Desirée heeft geleerd te veel in te willen brengen. De kunst is om die kennis te gebruiken om de juiste vragen te stellen en zo elkaar beter te maken.

De andere kant daarvan is dat we beide de ander ook moeten durven vragen om te helpen met dat waar we zelf juist niet sterk in zijn. Zo laat Desirée de analytics en technische kant van haar site over aan Arjan, en Arjan het ontwerpdeel aan Desirée.

We benutten onze eigen karakters ook voor de klantrelaties. De persoon met de beste klik met de klant is het eerste aanspreekpunt. We zorgen dat we geen front vormen. Bijvoorbeeld door elkaar bewust tegen te spreken, zodat een ander zich vertrouwd voelt om zijn of haar mening te uiten.

Geef meer dan je neemt

Misschien wel de belangrijkste les voor elke relatie. Geef meer dan je neemt. Reciprociteit, met een duur woord. Het verhoogt je gunfactor. Maar belangrijker eigenlijk is dat het een beter gevoel oplevert. Voor de gever en voor de ontvanger. Je toont ermee aan te geven om de ander en je best te doen om de ander te laten groeien.

Wij voeren je browser cookies. Dan kunnen wij zien wat het beste werkt en jou de beste ervaring bieden. Akkoord?