PODCAST

Een merk met een missie – met Jolyne Eringaard, marketing manager bij Marlies Dekkers

'Niet plat provoceren om op te vallen. Het moet een doel dienen'

Marlies Dekkers heeft een missie. En die missie proberen ze te bereiken door lingerie te verkopen. Onder andere. Want ze doen nog veel meer om hun doel in onze maatschappij waar te maken. Jolyne Eringaard, marketing manager bij Marlies Dekkers, doet uit de doeken hoe het merk al 27 jaar lang met merkactivisme het feminisme vooruit helpt. Door voor hun overtuiging te gaan hebben ze een trouwe schare aan volgers opgebouwd. Voor hun mening uit durven komen heeft het merk meerwaarde opgeleverd.

Jolyne noemt zichzelf binnen Marlies Dekkers de first follower. Ze verwijst naar de TED Talk van Derek Sivers. De rol van Jolyne is om de creatieve ideeën te vertalen naar de uitvoering. Ze is de link tussen de geest van Marlies Dekkers en het team dat alles in marketing waarmaakt. Van hun bijbel, het magazine, tot en met social media.

Merkactivisme is balanceren

Merkactivisme is geen kwestie van botweg je mening aan je producten koppelen. Het vraagt dat je tegelijkertijd een leren huid en gevoel voor je omgeving hebt. Daartussen balanceer je wanneer je in je branding je baseert op merkactivisme. Jolyne beantwoordt de vraag of ze zich aan reacties en kritiek aanpassen met zowel ja als nee. Het merk Marlies Dekkers stapt niet van haar overtuiging af. Ze willen vrouwen en mannen gelijk behandeld en gewaardeerd zien. Maar ze blijven wel alert op de ontwikkelingen in de maatschappij. Zoals op het feit dat met de Black Lives Matter-beweging er naast een witte feministische beweging ook een donkere feministische beweging naar boven komt. En elk land waar ze actief zijn, beoordelen ze hoe ze het beste hun boodschap over kunnen brengen binnen de heersende cultuur.

Vanzelfsprekend verliest Marlies Dekkers het commerciële doel niet uit het oog. De verkoop van lingerie en badkleding draagt bij aan de standpunten van Marlies Dekkers. Het merk helpt zijn klanten om hun leven meer naar eigen hand te kunnen zetten juist door de overtuigingen van het merk te delen. Zo ontstaan er gedeelde meningen. De commerciële kracht wordt ingezet voor een hoger doel.

Wij voeren je browser cookies. Dan kunnen wij zien wat het beste werkt en jou de beste ervaring bieden. Akkoord?