Over Ons

De eerste vraag die wij vaak krijgen is ‘Waarom werken jullie samen?’ Logisch, want we zijn ook allebei freelancer. En staan die niet bekend om hun vrijheid en flexibiliteit? De keuze van ons samengaan is net zo logisch. Want die vrijheid en flexibiliteit blijven bestaan, aangevuld met elkaar versterkende creativiteit. Dat is exact waar we klanten mee kunnen helpen.

Portre Desiree Hofmann

Over Ons

De eerste vraag die wij vaak krijgen is ‘Waarom werken jullie samen?’ Logisch, want we zijn ook allebei freelancer. En staan die niet bekend om hun vrijheid en flexibiliteit? De keuze van ons samengaan is net zo logisch. Want die vrijheid en flexibiliteit blijven bestaan, aangevuld met elkaar versterkende creativiteit. Dat is exact waar we klanten mee kunnen helpen.

Portret Arjan Hofmann

Waarom Desirée met Arjan samenwerkt

Behalve in roddelbladen en romantische comedy’s is Arjan voor de rest in bijna alles geïnteresseerd. Dat maakt ook dat hij vol enthousiasme elk onderwerp uitpluist. 

Hierdoor kan hij heel goed strategisch kijken wat iets op de lange baan doet. Niet snel focussen op 1 deel maar altijd kijken naar het geheel.

Zijn enthousiasme en strategische manier van denken werkt aanstekelijk. Doordat hij alles goed doordenkt is hij ook goed in knopen doorhakken. 

Onze samenwerking is spontaan ontstaan. Omdat we allebei ook los van elkaar freelancen en onze vakgebieden elkaar raken, bespreken we aan de keukentafel vaak ons werk en toetsen we dat aan elkaar. Door te overleggen werd het werk dat we voor onze eigen klanten maakten beter en kon ik sneller beslissingen nemen. Op ontwerp- en concept gebied zijn er zoveel mogelijkheden. Het is fijn als iemand je helpt de juiste keuze te maken, zodat de klant niet 100 ideeën gepresenteerd krijg maar 3 goed doordachte die langer dan een dag meegaan. Zo ontstonden ook de eerste gezamenlijk opdrachten voor klanten. Dat we de mix hebben van eigen klanten en Hofmann & Hofmann klanten houd ons scherp, fris en nuchter. 

Daarnaast is het gewoon ook heel gezellig om met je eigen man samen te werken. Ik zie hem vaak en ik heb nooit het gevoel dat we op elkaars lip zitten. Alhoewel je zulke dingen eigenlijk nooit hardop moet zeggen. Hij moet tenslotte niet verwaand worden, anders wil hij helemaal nooit meer een romantische comedy kijken…

Waarom Arjan met Desirée samenwerkt

Desirée is mijn welkome verstoring van patronen. Zo ken ik nu, ongewild, een hoop Bekende Nederlanders. En leef ik constant in een soort musical, wat ik ergens toch ook wel kan waarderen. Gelukkig verstoort ze ook mijn leven op een prettige manier. Saai is het nooit met Desirée. Ze komt altijd met een originele in- of aanvulling, waardoor ik mijn werk weer kan verbeteren en mijn klanten nog betere voorstellen kan leveren.

Desirée brengt altijd plezier en humor mee. Ze maakt het werk daardoor altijd leuk. Samen schieten we dan wel eens te ver door in de ideeën die we bedenken. Dat brengen we dan weer terug naar iets acceptabels en het levert onze klanten vervolgens iets oorspronkelijks op.

Haar blik vanuit beelden, vormen, kleuren en fonts verrijkt mij. Ze prikkelt mij om vanuit een ander perspectief te kijken en om te leren begrijpen hoe je vanuit design een probleem aanvliegt. Samen hebben we een openheid waarin ideeën kunnen bloeien. We zijn elkaars toets- en slijpsteen.

We helpen elkaar op elk abstractieniveau verder. Dat heb ik niet met veel mensen, dus dat is zeker een reden om Desirée als partner te hebben! 

Het maakt het samenwerken prettig, constructief en altijd gezellig. En ja, ze kan soms veel kletsen. Dan moet ik wel eens aangeven dat ik mijn aandacht ergens bij wil hebben. Dat kunnen we gelukkig hebben van elkaar. Ik zal ook zeker wel eens haar aandacht verstoren. Wat ik soms trouwens expres doe. Desirée kan namelijk helemaal opgaan in een opdracht of kunstwerk. En ik wil wel dat m’n vrouw blijft eten en drinken. Dat is dan weer een verstoring van haar patroon, waar ik graag aan vasthoud.

high 5 stil

GEFELICITEERD!

GEFELICITEERD!

We bieden jou een gratis Brand Scan aan.

Wij voeren je browser cookies. Dan kunnen wij zien wat het beste werkt en jou de beste ervaring bieden. Akkoord?